Rosselló

9 de gener de 2010 a les 11:11 | Valoració: CC
Clica sobre la fotografia per veure-la ampliada
Sobre el municipi
Població: 2.752 habitants (2008)
Superfície: 9,9 km2
Entitats de població: 6

Detalls del viatge
5. Ruta de la biodiversitat

Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 6,2 km
Temps transcorregut: 26 min


Seguint per la carretera N-230, després de Torrefarrera i innumerables rotondes, veiem a mà esquerra Rosselló. Fins a tres senyals indiquen l'entrada al municipi però entrem en conflicte si aquest és el senyal vàlid per fotografiar.
El Xavi diu que no n'hi ha cap més, i aprofita per anotar que no portem mapa. També és veritat que l'havia de portar ell. Tot i així, entrem al poble buscant algun cartell diferent, però les anades i vingudes acaben sense èxit. Donades les circumstàncies, i recordant el cas de Soses, tornem al principi.
El problema rau en què el senyal es troba en una de les raquetes de la rotonda, i és impossible estacionar o aturar-se un moment. Una calçada lateral és la solució més factible, però potser és massa lluny. Ara bé, l'Álex i jo, fora del vehicle, guanyem força mobilitat per intentar captar la instantània, mentre el Xavi, per afinitat professional, no pot deixar de mirar alguna herba propera on s'ha estacionat l'automòbil, esdevenint protagonista accidental.

Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)

Més enllà de la pròpia denominació de camí, poca cosa més es pot dir de l'entitat de població del Camí d'Almacelles, valgui la redundància.
Sobre la Colònia Alcanís no hi ha acord sobre el nom del topònim: el Nomencat l'anomena així, l'enciclopèdia el Canís, i al cartell que hom troba allà s'hi llegeix polígon industrial d'Al-Kanís. La Paperera Alier SA també és considera polígon industrial i la Noguera i la Tossa són urbanitzacions.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada