Castells del Sió

El Viatge per Catalunya fa una aturada excepcional per donar a conèixer una ruta poc coneguda però sens dubte prou interessant com per dedicar-li un espai a part: els Castells del Sió en el seu recorregut per la comarca de la Segarra. Gràcies a l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra, Camins de Sikarra i la resta de persones i entitats que ho han fet possible descobrirem tot un seguit d'indrets molt propers al tram de carretera que uneix Cervera amb Ponts en la ruta que molts autobusos i particulars utilitzen sovint per anar de Barcelona a Andorra.
Sota el lema "De la pedra al núvol: Dos mil anys de literatura i patrimoni", la ruta proposada dura dos dies i omplirà el visitant d'història viva, de llegendes i, sobretot, de molts paisatges de colors que canvien segons l'època de l'any. Si us dóna la sensació que són molts llocs per veure en 48 hores, sentiu-vos lliures de fer només una part o establir el vostre propi ordre: només amb el primer castell que visiteu ja us adonareu, tal com diu en el seu blog Giliet de Florejacs, que aquesta terra de passada és una passada de terra.

Clica aquí per veure
el primer dia de ruta
Clica aquí per veure
el segon dia de ruta


Foto de grup dels bloggers i periodistes especialitzats en turisme. © Quaderns de bitàcola

Aquesta ruta ha sigut compartida per diferents bloguers que també han participat d'aquest itinerari insòlit i han comentat la seva experiència en els seus blogs. Aquí en teniu alguns dels enllaços:

Dándole la vuelta
La Segarra: un oasis de tranquilidad

3 comentaris:

  1. Molt bé el post que acabes de publicar, uns castells desconeguts i uns paisatges austers fan una delícia tastar La Segarra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sens dubte Miquel. Amb aquesta ruta hem fet una gran troballa tant pel que fa als castells com al paisatge que els envolta.

      Elimina
  2. La ruta dels castells de Sió és una de les més desconegudes de CAtalunya i és una llàstima, ja que els poblets són preciosos. Recorre La Segarra i l'Urgell, sempre porta sorpreses agradables!
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina