Portell


Unes creus heterogènies s'alcen per sobre d'una paret baixa arran de la carretera LV-3003. Juntament amb els xiprers, delaten la presència del cementiri de Portell i capten, per un instant, l'atenció de conductors i acompanyants dels vehicles que arriben pel nord.
Un nucli urbà que, des de l'aire, sembla una flor de primavera que comença a obrir els seus pètals, amaga en la seva part antiga una estructura closa. Els habitatges, suportats per arcs de mig punt, s'amunteguen en un carrer estret i costerut. Li donen una visió predominant a la pedra en tot el conjunt i manté aquest clima medieval entre aquestes parets.
Al capdamunt del poble roman la part inferior de la torre de guaita que en el seu moment devia formar part d'una edificació més imponent, quan formava part del comtat de Berga. Només a peu de carrer destaca entre les cases que l'envolten. Al final de la pujada, l'església de Sant Jaume crea el seu petit espai propi amb una plaça que la presenta. Esdevé sense estridència, d'alguna manera, el punt de referència de Portell.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 18: Ruta climentina
Etapa: Viver de SegarraPortell
8 min   1,9 km   1
31/III/2010 a 13:19   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada