Alcarràs


La importància d'Alcarràs a la comarca del Segrià, més enllà de la fama de ciutat dormitori que ha agafat darrerament, ha sigut constant, ja des del segle XII, quan era esmentada com Alcaraz. En aquella època, l'abundant terreny agrícola portà a tenir un cens de població notable i divers, tenint en compte la zona, que s'ha mantingut al llarg del temps.
Sota la mirada barroca de l'església de Santa Maria, imponent, la industrialització i el regadiu han consolidat Alcarràs, però també la seva proximitat respecte la ciutat de Lleida. Alguns lleidatans han abandonat la capital per instal·lar-se en aquest nucli urbà atrets per les bones comunicacions i un preu del parc d'habitatges més moderat.
De resultes d'aquest creixement continuat, la vila presenta una barreja entre tradició i nouvinguts, cooperativa agrícola i autovia, entre altres contrasts. A més, compta amb un grapat d'associacions que s'agrupen en l'Institut de Cultura del municipi i dinamitzen l'activitat cultural, social i, des del 2007, motora, amb el seu propi circuit de curses.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 1: Ruta gastoniana
Etapa: LleidaAlcarràs
17 min   8 km   4

← Fotografia original:
30/XII/2009 a 10:38   C

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

Malgrat que la previsió meteorològica anunciava un cel serè, la boira típica de la plana a l'hivern es presenta envaint bona part del que es pot veure en un dia assolellat. Amb la visió reduïda, la Natàlia descarta el primer cartell, observat venint de Lleida, per la impossibilitat d'aparcar-hi a prop. Una altra opció és la carretera L-800, camí de Vallmanya, on sortosament hi ha una raqueta d'incorporació molt propera al cartell de la vila. Amb la boira no es pot llegir clarament el nom d'Alcarràs, així que només queda esperar un moment sense trànsit i apropar-nos des de la carretera estant perquè la Natàlia pugui fer la fotografia.

1 comentaris:

  1. A veure, havies de triar o el cotxe o el nom del poble, donades les condicions meteorològiques i la merda de vaca que vaig xafar....

    ResponElimina