Torres de Segre


L'entrada al nucli urbà de la vila de Torres de Segre la presenta un pont majestuós que porta la mirada cap a l'església parroquial, dedicada a la Mare de Déu d'Assumpta. La part antiga, rera l'església, encara conserva en els carrers Major, del Bou i de la Palla l'estructura del que fou segles enrere una vila closa. De fet, el topònim ja indica el caràcter defensiu de la vila en la seva creació. Els carrers més moderns s'entrellacen amagant els camps de conreu que s'acaben descobrint tot d'una en una plana immensa: aquesta és l'activitat econòmica principal de la vila, com ho demostra l'antiga i encara vigent Cooperativa de Nostra Senyora de Carrassumada, que a més de emmagatzemar, tractar i comercialitzar la fruita, proveeix als seus socis tota una sèrie de productes fitosanitaris.
De la resta del terme municipal en destaquen l'ermita de la Mare de Déu de Carrassumada, des d'on es podran reconèixer gairebé tots els pobles que envolten Torres de Segre, i l'embassament d'Utxesa, que crea un paisatge amb una biodiversitat ecològica remarcable.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 1: Ruta gastoniana
Etapa: AlcarràsTorres de Segre
35 min   10,5 km   2

← Fotografia original:
30/XII/2009 a les 11:13   C

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

La boira continua i és molt difícil aturar-se al costat del cartell del pont. Optem per cartells alternatius, però la recerca acaba resultant infructuosa. Amb la Natàlia acordem fer una pausa en el camí i esmorzar. Com que s'ofereix a pagar ella, aquesta despesa no queda anotada en el Viatge. Des d'aquí li agraeixo el detall. Amb l'únic cartell localitzat davant del pont, només es pot fer la foto des de dins del cotxe, aprofitant que no hi ha trànsit en aquell moment.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada