Sant Sebastià dels Gorgs


Enmig del reguitzell de carreteres veïnals que es formen entre l'autopista AP-7 i la carretera N-340 el poble de Sant Sebastià dels Gorgs envolta el monestir homònim que acapara totes les mirades.
Malgrat la seva modesta grandària, aquest bé cultural d'interès nacional és una joia del romànic única a la comarca del Penedès. Les diferents restauracions practicades en els darrers anys han permès recuperar, entre d'altres, dos dels elements principals del monestir. Per una banda, el campanar, tant per dins com per fora, i el seu accés, inexistent després de desmuntar la rectoria del segle XIX. Per l'altra, el claustre, que permet ara una petita pausa per contemplar el monestir des de dins.
Tota aquesta feina per posar en valor el protagonista indiscutible de Sant Sebastià dels Gorgs. Tant és així que, la plaça de l'església, centre del nucli urbà, abandona l'asfalt de carretera per posar-hi un terra que sembla, certament, destinat a la circulació de vianants. Una petita confusió que pot trobar cada vehicle que hi circula per primera vegada.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 3: Expedició N-340 Est
Etapa: LavernSant Sebastià dels Gorgs
4 min   1,3 km   3

← Fotografia original:
4/I/2010 a 11:43   C

Les dues fotografies de l'inici corresponen a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada