Sant Cugat Sesgarrigues


Les terres que abasten el terme municipal de Sant Cugat Sesgarrigues són el fruit de segles d'esforços que han realitzat els seus habitants per tal de fer-les pròsperes. L'origen del topònim parla d'un lloc amb vegetació pobra, poc atractiva als qui pretenien conrear-la per guanyar-se la vida.
No és estrany doncs que hagi sigut un poble de pas, aprofitant el nus d'infraestructures que el rodeja. No només la N-340 travessa el terme municipal, a l'altra banda l'autopista i la carretera comarcal a Terrassa nodreixen Sant Cugat Sesgarrigues de vies de comunicació. El tren, no obstant això, passa de llarg.
D'aquesta munió de carreteres el nucli urbà se n'ha lliurat, situant-se uns pocs quilòmetres enllà. Les vinyes que el rodegen, seguint la corrent agrícola de la comarca, silencien el trànsit. D'aquestes vinyes en surt un xarel·lo força reconegut per entesos i aficionats al vi.
Completa el paisatge tot un seguit de masies disperses arreu del terme municipal, cadascuna de la seva època i amb la seva història particular. Deixa una petjada de patrimoni arquitectònic interessant però discret, amagat entre ceps, que convida a una passejada més profunda que la que es pot fer en un automòbil.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 3: Expedició N-340 Est
Etapa: Sant Sebastià dels GorgsSant Cugat Sesgarrigues
4 min   2,2 km   2

← Fotografia original:
4/I/2010 a 11:47   C

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada