Torregrossa

20 de gener de 2010 a les 11:05 | Valoració: CCC
Sobre el municipi
Població: 2.237 habitants (2008)
Superfície: 40,6 km2
Entitats de població: 1

Detalls del viatge
8. Un tast de la plana

Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 21,9 km
Temps transcorregut: 28 min

De Torregrossa segurament puc afirmar que és un dels municipis de que n'he vist gairebé tots els carrers. Tot comença venint de Bell-Lloc d'Urgell, per una carretera secundària tranquil·la, només animada per algun tractor o algun furgoneta, d'aquestes d'empreses petites o directament autònoms.
Quan arribo, una gran esplanada, en què no es distingeix vorera de camí, em dóna la benvinguda. Però, ai las!, cap cartell a la vista. Enfilo un dels carrers principals sota la mirada d'una o potser dues jubilades (qui sap si n'hi ha alguna en un balcó d'un primer pis) i surto del municipi. Miro pel retrovisor però tampoc cap cartell. Busco la manera de donar mitja volta i, en no trobar cap opció senyalitzada, opto per maniobrar en un camí particular.
Torno a entrar i tinc la sensació que el número de jubilades ha augmenta, tot i que no les acabo de veure. Entre el que semblen cases més cares i rotondes abandono el poble un altre cop i miro pel retrovisor. En un primer moment no veig res i em començar a desesperar, en certa manera. No s'ha de defallir, potser no m'hi he fixat bé, així que torno a donar mitja volta, però aquest cop és més complicat: la carretera es veu més transitada i per tant, més complicat.
I quan me n'adono... Mollerussa! No estava previst i francament m'agafa de sorpresa i amb massa vehicles amunt i avall. Paro en una espècie de nau industrial i dono mitja volta. I al cap d'uns minuts torno a arribar a Torregrossa. Veig el campanar, entro la rotonda, i aquest cop sí que veig el cartell i me n'hi vaig de cap.
Aquesta barreja de verd clar amb blau el fa menys visible a l'ull humà, però vistos els resultats de la fotografia passo aquest detall per alt.
Ja que hi sóc, encenc una cigarreta mentre preparo la propera parada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada