Montblanc


A mig camí entre Tarragona i Lleida i aprofitant la seva capitalitat de comarca, la vila de Montblanc és un exemple de reinvenció davant els reptes que li ha proposat la història des que se'n té constància documentada segles enrere.
El títol de Vila Ducal no és casual, doncs l'emplaçament de Montblanc ha sigut sempre d'interès pels diferents senyors que l'han tingut en possessió. D'aquesta atenció especial n'ha sorgit la tradició de mercat, organitzat en negocis familiars. L'agricultura ha tingut en el conreu de la vinya el seu màxim exponent, i les millores en les infraestructures també han ajudat a mantenir-hi un cert nivell d'indústria radicada aquí.
En els últims anys, no obstant això, Montblanc ha tornat als orígens i ha sabut treure partit d'un immens centre històric mantingut per unes muralles visibles quilòmetres enllà. L'arribada fins a la plaça major és un passeig en el temps i aturar-se a fer-hi un mos una excusa perfecta per mantenir el rellotge aturat una estona en l'època medieval.
Durant l'any Montblanc ja procura organitzar esdeveniments festius i culturals, recordant aquell passat viu en les pedres de carrers, fonts i muralles. És una proposta turística diferent, concreta, però en el seu gènere, única en un marc incomparable.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 6: El dia de demà
Etapa: VimbodíMontblanc
59 min   14,1 km   3   1,95 €

← Fotografia original:
10/I/2010 a 11:45   C

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada