Mont-ral

Sobre el municipi | Població: 172 habitants (2010) | Superfície: 34,72 km2
Entitats de població*: Farena · Mont-ral
25 de gener de 2010 a les 13:16 | Valoració: CC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Detalls del viatge
Ruta 9: Gràcies Ramon
Número de fotografies: 3
Distància recorreguda: 9,5 km
Temps transcorregut: 24min
El terme municipal de Mont-ral fuig de les grans carreteres per esdevenir un nus de vies veïnals enrevessades, això fa velocitat punta no superi, per exemple, la dels carrers de les grans ciutats. Aquesta situació geogràfica té força a veure amb l'origen del topònim, com a grafia aglutinada de Montreal, en el sentit de muntanya pertanyent a una jurisdicció reial.
Per arribar al poble i cap de municipi de Mont-ral cal arribar a una pujada considerable acompanyada d'un parell de revolts tancats. De cop, l'asfalt de carretera s'acaba i una petita plaça dóna lloc a l'ajuntament. No s'ha de centrar la vista només aquí, ja que a la banda contrària un mirador ple de panells informatius mostra tots els accidents geogràfics que configuren la vessant est de la serralada de Prades. Un escenari fantàstic pels amants de la fotografia panoràmica i un contrast de colors vius en aquesta ocasió en que la pluja i els núvols baixos es barallen per cobrir les muntanyes.

* Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)
Cabrera és esmentat a l'enciclopèdia únicament com un nucli, si bé en l'article de Mont-ral el descriu com un veïnat, just al contrari amb el que passa amb el Bosquet i l'Aixàviga -que s'han fotografiat aprofitant que eren a prop de Mont-ral i estaven ben senyalitzats-. La Cadeneta és descrita com una caseria on es destaca el caràcter disseminat del conjunt de masos que la formen; aquest fet en fa molt difícil la ubicació i, per tant, l'acceptació per aquest projecte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada