Vallcanera


Quatre veïnats, que amb el temps s'han anat desdibuixant, formen el poble de Vallcanera, o almenys és la relació que han tingut amb les diferents administracions en diferents etapes de la història. Només l'església parroquial de Santa Eulàlia, en la seva situació de confluència entre camins veïnals, sembla el punt d'unió de la població que es troba disseminada pels voltants.
Ubicat al nord de Sils, ocupant la meitat del terme municipal. No obstant això, formà part dels dominis dels senyors de Cabrera, i durant un temps estigué lligat administrativament al municipi de Riudarenes.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 10: Això és la selva!
Etapa: SilsVallcanera
8 min   8,1 km   1
30/I/2010 a la 13:21   CC

Tot i que tant l'enciclopèdia.cat com el web de l'Ajuntament de Sils esmenten Vallcanera com a poble, en el cartell s'observen les inicials EUCM (Entitat Urbanística de Conservació i Manteniment). Aquesta curiosa figura administrativa ha tingut en conflicte els veïns amb l'Ajuntament durant uns quants anys per la relació que establia entre el municipi i Vallcanera. El tracte administratiu històric dels quatre veïnats en una única entitat, sumat a la figura de l'església i el caràcter d'entitat de població única que li confereix el NOMENCAT porten a la conclusió que es tracta d'un poble la població del qual és disseminada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada