La Seu d'Urgell

Sobre el municipi | Població: 13.060 habitants (2010) | Superfície: 15,51 km2
Entitats de població*: Castellciutat · La Seu d'Urgell
27 de febrer de 2010 a les 13:17 | Valoració: CC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Fotografia alternativa
Detalls del viatge
Ruta 12: La ruta del municipi 100
Número de fotografies: 9
Distància recorreguda: 27,9 km
Temps transcorregut: 26 min

La capital de l'Alt Urgell és un punt i a part en la geografia de la zona ja que ha aprofitat la marca Pirineus i la seva proximitat a Andorra per convertir-se en un centre d'activitat industrial, comercial i social dins de la comarca. Aquest canvi li ha permès, en part, no dependre tant del turisme de caps de setmana i períodes vacacionals, bàsic en molts dels pobles que l'envolten.
Especial municipi 100
Pels amants del patrimoni a la Seu d'Urgell és visita obligada la catedral de Santa Maria, l'única que és considerada íntegrament romànica de Catalunya i d'unes dimensions considerables tenint en compte el nucli urbà que la rodeja.
El passeig de Joan Brudieu i una meitat de l'avinguda Pau Claris, sobre el mapa, separen la zona residencial de la ciutat, a l'oest, del casc antic, a l'est, on s'hi celebra mercat els dissabtes -molt recomanable- i molta de l'activitat cultural que té lloc a la Seu d'Urgell durant l'any, com la fira de Sant Ermengol, de tradició mil·lenària i paradís dels enamorats del formatge, especialment artesanal. La Seu d'Urgell ha estat escollida pels seguidors de la nostra pàgina del facebook per a que sigui el municipi número 100 del Viatge per Catalunya. Clicant l'àlbum de la dreta podreu veure el reportatge d'aquesta visita especial.

* Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)

El Poble-sec és considerat un raval per l'enciclopèdia.cat mentre que Sant Pere, Santa Magdalena i Sant Antoni són definits com a barris. En el cas de Serrat de la Capella, el topònim no apareix a l'ICC.cat i és anomenat barri només a l'article de la Seu d'Urgell a l'enciclopèdia.cat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada