13. Josep Maria Sala

Si no veus la ruta amb claredat, clica sobre la imatge per descarregar-la
Longitud: 109,4 quilòmetres
Temps: 3 hores i 14 minuts
Despeses: 30,00 € en gasolina
Visitades 11 entitats de població
d'1 municipi:
Colldelrat (Artesa de Segre)
Seró (Artesa de Segre)
Tudela de Segre (Artesa de Segre)
El Pont d'Alentorn (Artesa de Segre)
Vilves (Artesa de Segre)
Collfred (Artesa de Segre)
La Colònia La Fàbrica (Artesa de Segre)
Vernet (Artesa de Segre)
Baldomar (Artesa de Segre)
Alentorn (Artesa de Segre)
Anya (Artesa de Segre)
La tretzena ruta del Viatge per Catalunya rep el nom de Josep Maria Sala, un nom possiblement força comú a Catalunya, però en aquest cas el propi interessat sap que li dediquem a ell.
En Josep Maria fou el primer en fer una crítica constructiva a aquest projecte, i gràcies a ell (o per culpa seva) el Viatge per Catalunya va ampliar el seu objectiu de fotografiar només els municipis, o els caps de municipi en el seu defecte, a retratar tots els pobles i entitats de població agregades que segueixin els criteris d'admissibilitat definits prèviament i que ara formen part d'aquest gran repte.
Un dels exemples més visibles d'aquesta ampliació el trobareu en aquesta ruta. Sense moure'ns del terme municipal d'Artesa de Segre fem un primer tast dels pobles que al llarg del temps s'han anat incorporant. No hi són tots però sí una bona mostra, i cadascun amb la seva història pròpia que podeu anar descobrint en el mateix article del municipi.
Amb en Josep Maria ja hem complert la meitat del que ens va demanar. Ara només queda visitar el poble que sempre demana, i que podreu llegir quan aparegui en color blau: es tracta de Vilanova de Meià. Algun dia hi anirem, perquè la idea és fer-los tots, així que paciència i gràcies per seguir-nos!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada