Primeres Jornades d'Estudis del Segrià


El passat 23 de novembre de 2013 el Viatge per Catalunya va participar en les Primeres Jornades d'Estudis del Segrià, organitzades pel CECS (Centre d'Estudis de la Comarca del Segrià), al municipi d'Alpicat.
La ponència, amb el títol de "Territori, patrimoni i turisme a les entitats de població del Segrià Nord", posa les bases per a una ruta inèdita que visita tot un seguit de llocs desconeguts per la majoria de la població, ja sigui de fora o de la pròpia comarca.
És la primera ruta que el Viatge per Catalunya exposa des d'un punt científic, fet que ha suposat un esforç suplementari a l'hora de documentar-se i buscar dades prou precises. L'objectiu era donar una visió objectiva del valor immaterial, tant a nivell patrimonial com turístic, del territori estudiat. Per l'acceptació i l'interès suscitat, aquest esforç queda més que justificat i recompensat.
Els resultats d'aquest treball es veuran publicats en els propers mesos pel CECS, juntament amb la resta de comunicacions que van tenir lloc durant tot el dia (els títols de les quals podeu consultar aquí). Més endavant aquesta ruta també apareixerà al blog, però d'una manera més prosaica.
Només resta agrair al CECS l'oportunitat donada per presentar aquesta ruta i, per extensió, el projecte del Viatge per Catalunya, a la comunitat segrianenca. Les sinergies obtingudes durant les jornades fan pensar que CECS i Viatge per Catalunya es tornaran a trobar en esdeveniments futurs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada