Collbató


A vista d'ocell, des de la cara sud de la muntanya de Montserrat, una gran cicatriu en forma d'autovia, l'A-2, separa les diferents urbanitzacions que formen la vila de Collbató.
El topònim ve de Colle Betonis, una suma del nom geogràfic coll i el nom propi d'algun germànic que tingué importància després de la conquesta carolíngia. Llevat del topònim, la història de Collbató és acompanyada d'aquesta muntanya, la qual dóna ombra a les cases, velles i noves, repartides pel terme municipal.
Gràcies a aquest fet, una part d'aquest terme és parc natural i és un dels llocs de partida pels escaladors que, permisos en regla, volen escalar les roques tan característiques de Montserrat. Una bona excusa per veure aquesta cara amagada de Collbató és arribar al nucli urbà per la carretera B-112, branc de la C-55, com s'ha fet en aquesta ruta, i no pas per l'accés fàcil de l'esmentada autovia.
La icona muntanyosa no amaga, però, els tresors que Collbató presenta molt a prop de la protagonista A-2. Les Coves del Salnitre, per exemple, són un laberint de més de mig quilòmetre i descobreixen un món ocult de cavitats, estalactites i altres belleses geològiques. Si quadreu l'agenda, podeu fer coincidir la visita amb el festival de noves sonoritats, anomenat Festival Gong, dins de les coves.
Per altra banda, si els amants del patrimoni busquen una mica pel terme municipal, poden trobar la torre del Moro, o el que en queda d'ella, és a dir, una part de la torre mestra. És el darrer testimoni d'un dels castells més importants de la zona.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 15: Pelegrinatge
Etapa: Monestir de MontserratCollbató
30 min   16,3 km   1
21/III/2010 a les 17:30   CCC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada