La Cardosa


Més o menys una vintena de cases, algunes habitades, d'altres no, mantenen el nucli urbà de la Cardosa. S'amaguen en un branc de la carretera L-303, a un quilòmetre llarg de distància, tot i que s'hi pot accedir per alguna altra carretera secundària sense asfaltar.
D'entrada, sobta veure com l'església de Sant Pere guaita recolzada en una casa, com si en formés part. Li han fet obres tantes vegades al llarg del temps que és difícil atribuir-li un estil particular, però sí que en destaca el campanar amb dues campanes i una petita finestra misteriosa que es cola sobre la porta principal. Dins del nucli urbà, una casa senyorial de grans dimensions sobresurt, és l'antic castell. Declarat Bé Cultural d'Interès Nacional des de fa temps, ha tingut diferents usos, segons l'època. Actualment és un espai de creació artística que combina cursos, esdeveniments i reivindicació del patrimoni. Sens dubte un emplaçament certament original per aquesta activitat cultural, però possiblement força adient per despertar la inspiració d'artistes i forasters que s'hi apropin.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 18: Ruta climentina
Etapa: Santa Margarida de MontbuiLa Cardosa
36 min   41,7 km   2
31/III/2010 a 10:37   CCC

Observant la fotografia apareix un pneumàtic sobre de l'automòbil. No es tracta de la roda de recanvi sinó d'una roda que restava col·locada al pal que sosté el panell informatiu, just a l'esquerra del cartell. Semblava com si haguessin recreat el joc d'encertar un cèrcol. L'absència de veïns voltant en aquell moment ha estat una temptació massa gran com per no donar aquest detall curiós a la fotografia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada