El Canós


Quan en el llunyà segle XI es data l'existència del Canós, el poble devia ser com tants d'altres que guaitaven els musulmans al límit entre una i altra civilització. Amb el desenllaç de la història coneguda, l'interès fronterer desaparegué i acabà per deixar-lo en l'oblit.
Aquest paper secundari en el territori ha permès conservar l'estructura de la vila closa que desenvolupà, amb el nucli urbà només dividit per un o dos portals que permetien l'accés als carrers. Encara es poden observar alguns contraforts per defensar la població i cases d'origen medieval, malgrat les diferents reformes que s'hi han realitzat.
Hi ha diferents vies per arribar al Canós, però només una d'asfaltada i senyalitzada. Ho indica tot menys l'arribada al poble, que es presenta just on acaba aquesta via i comencen els camins rurals.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 18: Ruta climentina
Etapa: La CardosaEl Canós
23 min   5,9 km   3

← Fotografia original:
31/III/2010 a les 11:00   CC

Les fotografies de l'entrada corresponen a una visita realitzada amb posterioritat

El Canós no té cartell. L'única referència és el senyal indicatiu del branc de la carretera L-303 que indica la distància a recórrer per arribar al nucli urbà. Curiosament, comparant les fotografies realitzades el 2010 i el 2016, malgrat no tenir la sensació que la carretera hagi variat, la distància ha passat de dos a quatre quilòmetres.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada