Cervera


De llocs per visitar i dates per anar-hi, cerverins i segarrencs n'anomeraran tot d'una, sense pensar-s'ho gaire. L'antiga Universitat i el castell són dos referents, l'un mediàtic i l'altre històric, però només són l'inici d'una llarga llista de propostes que cal tenir en compte.
El carrer Major és l'eix vertebrador del nucli urbà i permet descobrir l'evolució de la vila originària, en l'època medieval, fins a les darreres cases edificades, fruit del creixement de la població.
Amagat al casc antic, i en certa manera soterrat, sorprèn el carreró de les Bruixes. És com un túnel empedrat que crea un silenci estrany tot l'any, excepte quan arriba l'aquelarre, a l'agost. Llavors una munió de joves eixelebrats s'hi entaforen fins que no hi cap ningú més i celebren correfocs i activitats relacionades amb la bruixeria.
El carreró de les Bruixes desemboca a la plaça Major, on espera la Paeria, seu de l'Ajuntament. Rere la plaça, l'església de Santa Maria s'alça majestuosa reivindicant el seu estil gòtic.
Nombroses cases històriques esquitxen aquesta passejada pel centre. En direcció nord-est, creuada la N-II, el teatre de la Passió recorda la importància que aquesta celebració té per la ciutat i que supera l'interès local, col·locant-se a l'altura d'Esparreguera o d'Olesa de Montserrat.
És difícil resumir en una entrada al blog les possibilitats que ofereix la capital de la Segarra per fer-hi una visita. El patrimoni que conviu amb la ciutat és visible tot l'any i combinar-ho amb algun dels esdeveniments que s'hi celebren, una excusa temptadora.

Detalls del Viatge

Ciutat
Ruta 18: Ruta climentina
Etapa: El CanósCervera
8 min   8,5 km   4
31/III/2010 a les 11:08   CC

La fotografia del cartell és possiblement sospitosa d'alguna infracció, però és difícil determinar-ne l'autoria. Per altra banda, de tots els llocs d'interès, el protagonisme del carreró de les Bruixes respon a l'oportunitat que tingueren els bloguers que feren la ruta dels Castells del Sió de conéixer-lo més a fons.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada