La idea


Dos dies abans que acabés l'any 2009, el director de màrqueting d'una petita empresa local anava pensant, en una tertúlia de bar, una campanya publicitària que hagués de "canviar el món". Mentrestant, li anaven arribant comentaris, un cop més, sobre el seu vell cotxe del 1985.
En un moment d'inspiració, s'alçà i anuncià que aquest cotxe tan vell recorreria tot Catalunya i, per demostrar-ho, es plantaria al cartell de cada lloc que visités i en faria, com a mínim, una fotografia.

El Viatge per Catalunya neix a partir d'aquí, fruit d'una idea que no s'acabà de concretar en una empresa que poc després tancaria. No obstant això, adquireix la seva pròpia personalitat i defineix tres d'objectius:

· Catalogar, definir i actualitzar totes aquelles entitats singulars de població de Catalunya existents en el NOMENCAT Nomenclàtor estadístic d'entitats de població de Catalunya de l'any 2010.
· Establir uns criteris d'admissibilitat per decidir quines d'aquestes entitats de població seran visitades i quines seran descartades, tot explicant-ne els motius per a cadascuna d'elles.
· Aconseguir fotografiar totes les entitats de població acceptades per al projecte. En cadascuna d'aquestes fotografies s'ha de poder llegir clarament el cartell i s'ha de veure una part del cotxe. Si no, no val.

Tot i l'experiència de poder descobrir i treure de l'anonimat molts indrets, desconeguts per la majoria de la població del país, el Viatge per Catalunya també proposa un repte: podrà aquest cotxe del 1985 assolir aquesta fita?


Malauradament, un accident de trànsit succeït fora d'aquest projecte acabà amb el cotxe original. Aquest fet, en principi, anul·lava la idea inicial del projecte, però aleshores el Viatge per Catalunya ja anava més enllà del cotxe. Després de molt pensar-hi, el resultat és que el repte, avui en dia, encara continua.

El territori ara és el nou protagonista, i seguir-lo descobrint, un repte apassionant. La casualitat ha volgut que l'essència del projecte es mantingui en un altre cotxe que resultarà molt familiar als seguidors d'aquesta aventura des del principi, tot i que no sigui el mateix.

Serà una altra història:

2 comentaris: