Del municipi de Passanant i Belltall la carretera C-14 només mostra aquest darrer poble, que s'hi repenja tant com les seves cases alineades li permeten. A mig camí l'església de Sant Pere emergeix i s'imposa a la vista del visitant. A primer cop d'ull sembla més antiga però no és ben bé així: si bé els fonaments i les primeres filades de la paret lateral esquerra són originals, les pedres antigues foren reciclades per tal de construir l'actual, que data de finals del segle XIX.
Belltall és terra de secà: entre les poques pluges que registra i el vents que li bufen per tot arreu, un cultiu destaca sobre els altres, no per ser el majoritari del poble sinó el més apreciat, és tracta de l'all. Aquesta hortalissa creix en aquest indret a 800 m d'altitud i aquesta característica és clau per diferenciar-la de la resta. Cultivat des de fa més de 300 anys, la seva mida més petita i la seva cabeça blanca ha fet de l'all de Belltall una referència no només a la comarca sinó arreu del territori, de la mà de diferents restaurants que li reconeixen les virtuts i el gust. Ara bé, us ha d'agradar l'all per assaborir-lo.
Detalls del Viatge
Poble
Ruta 6: El dia de demà
Etapa: Solivella ► Belltall
8 min 7,1 km 2
← Fotografia original:
10/I/2010 a 12:16 C
La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat
Ruta 6: El dia de demà
Etapa: Solivella ► Belltall
8 min 7,1 km 2
← Fotografia original:
10/I/2010 a 12:16 C
La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada