Alfarràs

9 de gener de 2010 a les 11:51 | Valoració: CC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Sobre el municipi
Població: 3.163 habitants (2008)
Superfície: 11,40 km2
Entitats de població: 1

Detalls del viatge
5. Ruta de la biodiversitat

Número de fotografies: 2
Distància acumulada: 4,3 km
Temps acumulat: 7 min


Per la ruta que seguim, Alfarràs és el municipi més al nord del Segrià, però això no vol dir que ja hàgim visitat tota la comarca. El Xavi recorda que, malgrat haver pentinat la zona, em vaig descuidar en el seu moment la bonica localitat de Massalcoreig.
Alfarràs es troba estratègicament situat dins de la zona perquè hi creuen la carretera que va de Lleida a Vielha, per un cantó, i per l'altre la carretera que va de Balaguer a la Llitera. Aquesta situació avantatjosa li ha permès mantenir la seva població i alguns equipaments impensables en altres llocs de la zona.
Parem primer a l'entrada del nucli i fem la foto sense cap més complicació. Decidim que és un bon moment per fer el cafè. El lloc escollit és el típic bar de gent gran al que sobta l'entrada de dos joves amb rastes, però que ens reben encantats si del que es tracta és de fer una consumició i no només utilitzar el lavabo. Tots tres semblem uns grans erudits fullejant el diari de l'establiment mentre parlem de la magnífica vegetació que hem pogut observar durant el viatge. Podeu figurar-vos els llatinismes i paraules incomprensibles que un enginyer de forest i un biòleg poder arribar a dir en tant poc temps quan s'hi posen? Us asseguro que més de les que us penseu.
Superada la conversa, després d'un temps de repòs prudencial, se m'avancen i em conviden al cafè. Agraeixo la cortesia, però per aquest motiu no podré anotar el cafè com a despesa del viatge.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada