la Torre de l'Espanyol


Uns pocs quilòmetres separen la Torre de l'Espanyol de la carretera C-12, altrament anomenada "eix de l'ebre", i l'aparten a la vista del trànsit que circula diàriament. No obstant això, aquesta escassa distància amb el tràfec constant de vehicles ha fet que el poble mantingui una certa fidelitat al seu estil històric, combinant el paisatge amb la incursió de segones residències aparegudes els darrers anys.
La torre donada a Espaniol de Prades l'any 1175, manllevada als sarraïns, originà poble i topònim i serví probablement de punt de vigilància i defensa. Amb el temps anà creixent a base de conquerir terreny, de forma esglaonada, a la cara nord de la Serra del Tormo.
A l'interior del nucli urbà, cases de distintes èpoques formen el centre històric, enmig d'uns carrers estrets. Envolten l'església i creen una petita i desordenada ruta a peu força recomanable. Sota la mirada curiosa del visitant, inscripcions i plaques amb dates pretèrites queden descobertes. És la marca antiga per situar en el temps la construcció d'aquestes cases i mostrar-ne amb orgull els anys viscuts.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 7: Expedició riberenca
Etapa: Vinebrela Torre de l'Espanyol
4 min   3,6 km   1
12/I/2010 a 11:55   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada