Vinebre


La carretera C-12, en un tram recte, mostra en una de les seves bandes les cases que conformen el nucli urbà de Vinebre. És només una petita part a l'extrem sud-oest d'un terme municipal que s'allarga com un bumerang sobre el territori. Queda lluny aquella època que calia travessar en barca el riu, des d'Ascó, per arribar a la vila.
Rere els carrers més visibles, arran de carretera, es descobreix un centre històric protegit com a Bé Cultural d'Interès Local. El forma, en bona part, un conjunt d'edificis del segle XIII. No obstant això, sobresurt Ca Don Joan, d'una època posterior, més barroca. Només la façana ja dóna mostra de la rellevància d'aquest palau, però, sens dubte, el pati interior central en realça la seva bellesa. La ubicació actual de l'oficina de turisme de la vila en aquest edifici en facilita la visita, juntament amb les diferents exposicions temporals que permeten veure les sales nobles.
Vinebre fou també escenari principal a la batalla de l'Ebre, que en el moment més dur hagué d'evacuar tota la població. Malgrat el drama humà, la vila no fou castigada tan severament com altres indrets propers i pogué conservar l'essència del seu nucli urbà. Un nucli urbà que permet una passejada tranquil·la a peu i on acabareu trobant una font per calmar la set si hi aneu en l'època més calorosa.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 7: Expedició riberenca
Etapa: la Palma d'EbreVinebre
22 min   16,8 km   2

← Fotografia original:
12/I/2010 a 11:51   C

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada