Maldà

20 de gener de 2010 a les 12:04 | Valoració: CC
Sobre el municipi
Població: 273 habitants (2008)
Superfície: 31,3 km2
Entitats de població: 1

Detalls del viatge
8. Un tast de la plana

Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 2,6 km
Temps transcorregut: 7 min


Recordo que un amic meu andalús, concretament de Motril, es va mostrar certament preocupat quan vaig parlar-li del municipi de Maldà.
- Hi ha molta "maldà" en aquest món -concloia.
Maldà és un més gran del que seu cens pot fer pensar ja que ocupa bona part de la vall del riu Corb (un riu amb un gran nom també) que és l'eix vertebrador de la zona. Dista molt poc del municipi de Belianes, ja que només sortir-ne, a pocs metres per la L-201, ja començar a veure's presidint un petit turó.
El trajecte Belianes-Maldà és curiós: primer et trobes un asfalt irregular en un camí estret que t'impedeix fer qualsevol tipus de fotografia en moviment, o fins i tot quiet. Després, una espècie de semi-rotonda nova, immaculada, negra, t'assenyala totes les direccions possibles cap a la Conca de Barberà (és un dir) i t'omple la vista com si d'una gran carretera es tractés, tot i que si vas a Maldà passes de llarg. És el que tenen aquestes decisions governamentals, toca renovar accessos, doncs es renoven. Finalment, una nova rotonda, aquesta sí clàssica, et porta als primers carrers dels pobles.
Un cop allí, pau i tranquil·litat: la casa del costat sembla que no hi treballi ningú així que paro de qualsevol manera davant de la porta i llestos.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada