Menàrguens


Al sud-oest de la comarca de la Noguera, la vila de Menàrguens s'aprofita del tossal on s'ubica per guaitar els seus veïns dissimuladament.
El tossal encara avui és anomenat del castell, però d'aquesta edificació no queda res. En consonància amb la carretera C-12, que rodeja el nucli urbà al seu pas pel terme municipal, la tranquil·litat és la tònica predominant els darrers anys en aquesta vila. No obstant això, l'amplada de l'avinguda de la Generalitat, potser excessiva, recorda aquella època, a partir de la primera meitat del segle XX, en la qual el cultiu de la remolatxa canviaria el paisatge i l'economia del municipi.
De la remolatxa al sucre, la situació de Menàrguens portà la construcció de la Sucrera i, amb ella, una línia ferroviària inèdita que l'uní amb Mollerussa. Mitjançant la carretera que va a Térmens des de Menàrguens, la xemeneia de la fàbrica és visible i és acompanyada per la fàbrica, d'una grandària rellevant. Un patrimoni industrial que sobta enmig dels camps de conreu que separen un municipi de l'altre.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 5: Ruta de la biodiversitat
Etapa: BalaguerMenàrguens
44 min   10,6 km   2

← Fotografia original:
9/I/2010 a la 13:32   C

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada