Ara sí, a votar el 300! (finalitzat)

Com va anar la votació del #municipi300?
Un cop proposades totes les candidatures, es van dividir en funció de la demarcació on pertanyen. Com que cada grup tenia un número diferent de candidatures, la classificació per als quarts de final del #municipi300 es va fer proporcional, de tal manera que:
- Per a la demarcació de Barcelona passaven els 2 més votats de 9 possibles
- Per a la demarcació de Girona passaven els 2 més votats d'11 possibles
- Per a la demarcació de Lleida passaven els 3 més votats de 15 possibles
- Per a la demarcació de Tarragona passava el més votat de 5 possibles
El sistema de votació en aquesta fase de votacions va ser diferent del s'havia fet en ocasions anteriors, perquè es podia votar 1 o més opcions per cada demarcació, de tal manera que per Barcelona es podien votar 2 candidatures, per Girona 2 candidatures, per Lleida 3 candidatures i per Tarragona 1 candidatura. El sistema estava protegit perquè només es pogués votar a les quatre demarcacions 1 cop per dia i ordinador.
Aquesta votació va durar fins el 13 de gener de 2012.
Un cop finalitzada la fase on es votaven les candidatures segons la seva demarcació havien de passar 8 als quarts de final (2 per Barcelona, 2 per Girona, 3 per Lleida i 1 per Tarragona).
7 ja s'havien classificat:
- La Serra d'Almos (Tivissa)
- Olot
- Prullans
- Tor (Alins)
- Ultramort
- València d'Àneu (Alt Àneu)
- Vilanova i la Geltrú
El vuitè, que corresponia a la segona posició de la demarcació de Barcelona, encara no s'havia classificat perquè Sabadell i Sitges van empatar. La votació per desempatar va durar fins el 18 de gener de 2012.

Decidits els quarts de final es va agafar, per una banda, els primers de cada demarcació, de tal manera que en aquesta ronda no es trobessin, i per l'altra, els segons. Només hi havia una excepció: com que a Lleida es classificaven tres i a Tarragona un, es va enquadrar el tercer de Lleida contra el primer de Tarragona (per equilibrar la balança). La resta va anat per sorteig.
A partir d'aquí l'ordre que seguien les eliminatòries era que els guanyadors del quarts de final 1 i 2 es trobaven a les semifinals, així com els del 3 i 4.
A partir d'aquesta fase ja no hi havia repesca. Si dos candidats empataven, se sumaven els vots acumulats des de la primera fase de votacions i qui en tingués més passava.
La votació per desempatar va durar fins el 26 de gener de 2012.
El semifinalistes van ser votats fins a la matinada entre l'1 i el 2 de febrer. En la segona semifinal la Serra d'Almos i Olot van empatar, però el còmput de vots acumulats van donar el pas a la final al primer.
La mitjanit entre divendres 10 i dissabte 11 de febrer de 2012 es va saber qui era el guanyador definitiu.

Moltes gràcies a tothom que va participar, proposar, fer campanyar, votar i seguir la consecució del #municipi300 del Viatge per Catalunya. Sense vosaltres no hagués estat possible!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada