Riudarenes

30 de gener de 2010 a les 14:06 | Valoració: CCC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Sobre el municipi
Població: 2.002 habitants (2008)
Superfície: 47,6 km2
Entitats de població: 8

Detalls del viatge
10. Això és la selva!

Número de fotografies: 3
Distància recorreguda: 7,4 km
Temps transcorregut: 12 min


Hi ha dos contrastos que observo en arribar a Riudarenes: el primer és el caliu del trànsit de la carretera C-63 i el segon la tranquil·litat aparent dels carrers a banda i banda. L'origen del seu topònim és una metàfora d'aquesta observació, ja que ve de l'aglutinació de riu d'arenes, en el sentit de riera arenosa, que combina la fluïdesa de l'aigua amb la quietud de la sorra.
La primera passada no m'aturo a fer cap fotografia precisament per això que comentava abans. Agafo el camí que porta al Raval de l'Esparra i en tornar-hi em trobo una imatge molt més atractiva que la que havia vist a peu de carretera. Els arbres que apareixen a la fotografia que acabo fent em recorden als que he vist abans a Vidreres però la diferència en aquest cas és el campanar de Sant Martí de Riudarenes, que guaita enmig de les branques sense fulles. Fotografia completa!

30 de gener de 2010 a les 13:54
Valoració: C
RAVAL DE L'ESPARRA
10. Això és la selva! | Número de fotografies: 5
Distància recorreguda: 14,5 km | Temps transcorregut: 33 min


El topònim indica que és un raval, però l'enciclopèdia el defineix com a poble i simplement l'anomena l'Esparra, que al mateix temps és una entitat de població diferent segons el darrer Nomencat 2010. Davant d'aquesta confusió preval el topònim que figura a la fotografia, però més enllà d'aquest debat toponímic, a Raval de l'Esparra els amants dels arbres podeu contemplar el Lledoner de l'Esparra (Celtis australis), considerat monumental per la Generalitat de Catalunya, i una carretera, la GIV-5514, que us permetrà fer unes quantes fotografies ben maques.

Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)

Sobre el cas de l'Esparra i els seus 8 habitants la confusió descrita en el Raval de l'Esparra fa que no es pugui establir una denominació concreta per a l'entitat de població, de fet, ha estat impossible localitzar-la als mapes consultats a la xarxa. La Carretera de Santa Coloma, La Riera, Serramagra i les Mallorquines són veïnats i Can Fornaca una urbanització.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada