La Fuliola

La carretera C-53 esdevé, al seu pas per la Fuliola, poble i cap del municipi homònim, una cicatriu viària imprescindible per a connectar els seus habitants amb la resta del territori.
El topònim, d'origen incert, admet dues teories: la primera, de l'àrab al-folia en el sentit de talaia o lloc; la segona, del mot fulla o fulla petita, representada en l'escut del municipi. La simbologia de la fulla s'adiu totalment amb el tarannà del poble, no pas per l'extensa vegetació sinó més aviat per la seva naturalesa.
El trànsit de la carretera contrasta amb la tranquil·litat dels carrers que hi desemboquen a banda i banda. Aquesta tranquil·litat, no obstant això, no està renyida amb l'activitat econòmica del poble. La història i el canal d'Urgell ha reinventat els fuliolencs en aquests darrers segles. Parlar només d'explotacions agrícoles seria oblidar la ramaderia porcina existent, sense oblidar el creixement modest però sostingut en el temps d'una activitat cultural remarcable.
I les festes, les del segar i del batre, la de Santa Anna, la de Santa Llúcia... una mirada a la tradició, sens dubte, molt recomanable.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 16: Carretera i manta a la C-53
Etapa: BoldúLa Fuliola
3 min   0,8 km   2

← Fotografia original:
25/III/2010 a la 13:10   CC

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada