Biosca


En un petit turó, al nord, on acaba la comarca administrativa de la Segarra, s'assenta Biosca. La seva orografia ja assenyala els primers canvis entre l'altiplà predominant del sud i el paisatge prepirinenc. Un cruïlla en forma de rotonda, nus principal de comunicació, en dóna les primeres pistes.
El poble es concentra al quadrant nord de la creu que formen les dues carreteres que es creuen. La rellevància dels dos eixos viaris, juntament amb la predisposició del nucli urbà, fruit de l'aparició del castell i les muralles segles enrere, donen la impressió al forà que no hi ha manera d'accedir-hi. Alguns dels carrers són tan estrets que hom pot posar les mans davant i, movent-les de dins a fora, pot imaginar-se com intenta eixamplar-los fins arribar a la plaça Major.
Coronen el turó les muralles que acompanyen el que queda del Castell de Biosca, fusionades amb el cim. Inhòspites i infranquejables, guardaven la frontera entre cristians i àrabs. Ara guarden el primer cop d'ull a la comarca del Solsonès, però és només una part de la mirada circular que ofereix aquest singular emplaçament.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 18: Ruta climentina
Etapa: ToràBiosca
8 min   5,9 km   1
31/III/2010 a 13:48   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada