Térmens

31 de desembre de 2009 a les 13:28 | Valoració: CC
Clica sobre la fotografia per veure-la ampliada
Sobre el municipi
Població: 1.521 habitants (2008)
Superfície: 32,54 km2
Entitats de població: 1

Detalls del viatge
2. Ruta de cap d'any

Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 4,6 km
Temps transcorregut: 7 min


Térmens, del llatí Terminos, té una peculiaritat que la distingeix d'altres municipis dels seus voltants: la via del tren encara travessa la carretera, encara que aquesta vegada no he vist passar cap tren. No he pogut recordar el que vaig veure en alguna ocasió de petit, quan el trànsit es parava mentre les barreres baixaven al so d'un timbre metal·litzat pesat a cau d'orella.
El record d'aquesta il.lusió de nen desapareix de sobte i es converteix en ensurt quan noto que el paviment s'enfonsa en creuar la via. El bot del cotxe ve acompanyat d'un soroll en els baixos i un renec meu de queixa. A més de la via, posats a conservar, Térmens manté el seu antic safareig, quan al poble encara no arribava l'aigua corrent i calia rentar a mà, i el mític bar de carretera (encara que dins del nucli urbà) on alguna vegada he parat a prendre cafè a mitjans d'agost amb un sol abrasador.
Una vegada que passo la via, em resulta fàcil fer la fotografia, ja que trobo una mica de terreny fangós i una mica d'ombra per aparcar. Encara que estiguem al desembre, el Sol crea un microclima força calorós quan condueixes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada