Vallfogona de Balaguer

Sobre el municipi | Població: 1.778 habitants (2010) | Superfície: 26,97 km2
Entitats de població*: la Ràpita · Vallfogona de Balaguer
31 de desembre de 2009 a les 14:13 | Valoració: CC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Detalls del viatge
2. Ruta de cap d'any
Número de fotografies: 5
Temps transcorregut: 38min
Distància recorreguda: 16,2 km

La Valle fecunda coneguda al segle XII és actualment un terme municipal amb una forma certament curiosa.
A l'ombra de Balaguer, el poble pren la seva part de la carretera C-13 però el nucli urbà s'estableix a l'est, per no escoltar el trànsit d'aquesta via. Així doncs, sembla que no hi visqui tanta gent com la que reflecteix el cens de població. Els que hi són, sobretot els joves, no paren de dinamitzar el poble, i sempre hi ha alguna activitat interessant, a part de les festes majors. Curiosament, pel seu grup del facebook fan servir la foto del cartell amb el cotxe que apareix aquí. Tot un detall.
El carrers s'acaben tot d'una i les darreres cases ensenyen tots els camps treballats que envolten el nucli urbà. Uns camins asfaltats molts anys enrere divideixen una parcel·la d'una altra però la manca d'indicacions porten inevitablement a perdre's amb el cotxe, fins i tot utilitzant el navegador GPS. Tot és pla llevat d'algunes edificacions o algun petit magatzem. Si sabeu on aneu podeu trobar les restes arqueològiques dels ilergetes, datats del segle II a.C, que proven l'existència de població aquí durant un miler d'anys. Avui en dia, la situació geogràfica de Vallfogona de Balaguer li ha permès créixer, establint algunes fàbriques, sense renunciar a la agricultura i la ramaderia. De fet, és sabuda la seva producció lletera. També disposa d'estació de trens, dins de la línia de Lleida a la Pobla de Segur.
!
Potser el cartell no és ben bé el que es pretenia trobar però, després de recórrer totes els entrades i sortides possibles del nucli urbà, és l'únic que hi ha. Un altre inconvenient és circular per aquests camins l'endemà que hagi plogut, ja que no podreu mantenir el cotxe net. Sempre hi ha aquell sot amb aigua disposat a embrutar els baixos del cotxe. I així ha sortit la fotografia.

* Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)
La xarxa no ofereix gaire informació de l'entitat de l'Hostalnou i la Codosa si bé l'enciclopèdia la descriu com un raval o un barri que forma una conurbació amb el nucli urbà de Balaguer.
De fet, venint de Vallfogona de Balaguer per anar a Balaguer, després de la rotonda, apareix aquest raval durant un tram, ben senyalitzat, just abans d'arribar la capital de la Noguera.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada