Blancafort


Des de la C-14, venint de Montblanc, un branc a l'oest assenyala el camí a Blancafort, a uns pocs quilòmetres de distància. Fins que no s'és a tocar del nucli urbà no es veu ni rastre del poble, doncs la quantitat d'accidents geogràfics que l'envolta el manté amagat dels vehicles de pas.
El poble de Blancafort neix a finals del segle XII, aprofitant el castell del mateix nom en forma d'una petita torre, ara ja desapareguda, que servia a la població per resguardar-se de les injúries del temps i sobretot del vent. La figura del castell l'ha substituïda amb el temps la parròquia de Santa Magdalena, però no pas el topònim, unió dels blanc i fort, en el sentit de 'fortalesa'. Tampoc la devoció completa, perquè és prou coneguda la influència de la Mare de Déu del Tallat, a Vallbona de les Monges, alimentada per la llegenda d'un dels seus habitants que, en el moment d'ésser trobada, anà a cercar-la per endur-se-la al poble.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 6: El dia de demà
Etapa: MontblancBlancafort
14 min   8,5 km   1
10/I/2010 a 11:59   CC

Només sortir de Montblanc, avançant per la carretera C-14, un control dels mossos d'esquadra atura el trànsit. Els agents pregunten pel destí dels conductors, si porten cadenes i tot seguit avisen que hi ha plaques de gel a partir de Belltall. Suggereixen camins alternatius segons la ruta de cada conductor però si aquest insisteix conclouen que "si vol seguir per aquesta via, ho fa sota la seva responsabilitat".
Fins a la desviació a la carretera local TV-2337 per anar a Blancafort no hi ha cap problema. Un cop al nucli urbà, la pujada gelada on es troba el vehicle potser no és el lloc més indicat, però el pendent ajuda a treure el vehicle. El problema és donar mitja volta. Dos blancafortins que fan petar la xerrada riuen de l'escena tot recomanant no anar més enllà perquè els carrers són plens de neu. Caldrà fer la maniobra aquí mateix, aprofitant el marge que dóna un garatge —situat a l'esquerra de la fotografia—.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada