Vimbodí i Poblet

Sobre el municipi | Població: 1.038 habitants (2010) | Superfície: 66,08 km2
Nuclis de població*: Poblet · Vimbodí
_
Vimbodí
10 de gener de 2010 a les 10:46 | Valoració: CC
Detalls del viatge
Ruta 6: El dia de demà
Número de fotografies: 2
Distància recorreguda: 6,2 km
Temps transcorregut: 9min

Fent de pont entre les comarques de les Garrigues i el Baix Camp la vila de Vimbodí és el cap del municipi el topònim del qual l'uneix amb Poblet des de l'any 2006.
És la part més ben comunicada del terme municipal, ja sigui a través de l'autopista AP-2, que va de Saragossa a Barcelona, o bé la carretera N-240, entre Tarragona i Bilbao. També té una estació de ferrocarril de la línia de Tarragona-Reus-Lleida si bé no és utilitzada com una alternativa principal de comunicació amb la vila. Dins del nucli urbà en destaca un curiós Museu del vidre, que recull peces exposades com homenatge a l'antiga industria que es desenvolupà aquí anys enrere.
!
Parlar dels camps de vinyes i cereals es fa difícil amb la neu acumulada de la nevada recent. Malgrat el sol ufanós que cau sobre la vila, les zones on predomina l'ombra es mantenen intransitables. Hi han carrers tallats i d'altres on el senyal que avisa del cul-de-sac també està tapat. Per un conductor de fora això converteix la circulació pel nucli urbà en un laberint on tard o d'hora cal una maniobra.

* Per què s'han considerat aquests dos nuclis de població?
Generalment el projecte del Viatge per Catalunya pren com a referència les entitats de població esmentades pel Nomenclàtor estadístic d’entitats de població de Catalunya, publicat per l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT), organitzades sota les sigles ES (entitat singular de població). En el cas de Vimbodí i Poblet els dos són considerats un nivell per sota d'aquesta organització, és a dir, únicament com a nuclis o disseminats de població (NP). La denominació dels cartells, el reconeixement del propi ajuntament i la distància geogràfica entre un i l'altre fan que, des d'aquest projecte, s'alcin a la categoria d'entitats de població: Vimbodí com a vila i Poblet com a monestir, i així consten en la cerca per comarques corresponent.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada