Montferri


Entre els quilòmetres 2 i 4 de la carretera T-204, dos accessos respectius, segons la procedència, porten a Montferri. El deixen amagat a la vista de la pròpia carretera, de la mateixa manera que, mirant el mapa comarcal, queda la seva ubicació, l'extrem sud-est.

La història li reconeix un passat romà. El mateix topònim Montferri podria tenir el seu origen en aquella època, quan s'extreia aquest mineral, però la marca medieval és present en tot el nucli urbà. El castell, la torre i l'església de Sant Bartomeu en són bons exemples i recomanacions per una visita. Fins i tot en algun dels carrers i places s'observen arcs gòtics.

Una excepció trenca la dinàmica temporal del poble, l'ermita de la Mare de Déu de Montserrat. El santuari, dissenyat per Josep Maria Jujol, és modernista, i no ha sigut fins fa poc que ha estat restaurat i consolidat, ja que en el moment de construir-lo la manca de fons feren que no s'acabés del tot. Es troba a l'altra banda de la carretera T-204, fora del nucli urbà, en un breu camí que li dóna protagonisme enmig dels camps de conreu.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 9: Gràcies Ramon
Etapa: VilardidaMontferri
5 min   3,2 km   4

← Fotografia original:
25/I/2010 a 16:31   C

Les dues primeres fotografies corresponen a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada