Verdú

20 de gener de 2010 a les 13:05 | Valoració: CC
Sobre el municipi
Població: 1.029 habitants (2008)
Superfície: 35,8 km2
Entitats de població: 1

Detalls del viatge
8. Un tast de la plana

Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 7,2 km
Temps transcorregut: 9 min


Verdú és un municipi que, a primera vista, amaga més del que pot mostrar. Enganxant la carretera C-14 des de Ciutadilla s'hi arriba al cap d'uns sis quilòmetres. Amb una gran rotonda i tot d'accessos i possibilitats de vies alternatives dóna la sensació d'entrar en un gran municipi, però de cop veus una entrada com la de la fotografia que et fa pensar en el típic poble que aprofita la carretera per allargar-se innecessàriament.
No senyor. Els verdunins o verdurencs (trieu el gentilici que més us agradi) poden oferir moltes opcions al visitant que va a parar per allí. El que més conec jo és el museu de joguets i autòmats, que fins i tot s'anuncia a Ponts. Us en parlaran meravelles i algú pot arribar a dir que és una referència mundial, però el què és ben veritat és que és una experiència única, barreja de melancolia, per als grans, i d'incredulitat, per als menuts, que no entendran que existissin jocs sense joystick o CD d'instal·lació.
A nivell arquitectònic, el conjunt de castell (amb una torre cilíndrica de 25 metres d'alçada), església i vila closa no té res a envejar a Montblanc, si bé les dimensions són diferents. És possible que el nom de Verdú sorgeixi d'aquí, ja que en celta Virodunum equival a fortalesa.
Amb la foto de Verdú, i veient a prop l'hora de dinar, decideixo posar fi a aquesta ruta, tot agraint mentalment la tranquil·litat que he tingut per fer aquesta darrera fotografia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada