Ciutadilla

20 de gener de 2010 a les 12:54 | Valoració: CC
Sobre el municipi
Població: 226 habitants (2008)
Superfície: 17 km2
Entitats de població: 1

Detalls del viatge
8. Un tast de la plana

Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 1,2 km
Temps transcorregut: 6 min


Quan vaig decidir que l'objectiu del Viatge per Catalunya era fotografiar els cartells dels municipis i pobles del país, era conscient que no sempre sortiria una imatge bonica i representativa d'allà on aniria. Aquí rau, no obstant, la diferència i originalitat d'aquest projecte.
Ciutadilla, en aquest cas, és un exemple força clar. Hom pot gaudir d'un castell magnífic del segle XI que presideix el terme municipal, on de ben segur les vistes a la vall del Corb són magnífiques i inabastables. De fet, el topònim de Ciutadilla deriva de la paraula ciutadella, que significa fortificació. Si mai us hi acosteu i passegeu pels seus carrers notareu un aire medieval que els seus habitants han procurat mantenir, com en la VIII Trobada de Grups de Recreació Medieval de 2010.
Lamentablement, no he pogut enfocar res de tot això a la fotografia del cartell. Un camió de gran tonatge, totalment inesperat, redueix sensiblement l'angle disponible per captar la instantània. Ja se sap que, als pobles, els senyals de trànsit, com l'aparcament, són molt relatius. Si un vol deixar el camió allí, doncs el deixa, i aquí no passa res.
Si li sumeu l'arbre de la dreta, podreu fer-vos una idea de com ha anat tot el procés: baixar el pendent vigilant sempre on es posen els peus, buscar l'angle on es pugui veure encara que sigui la part posterior del vehicle i quedar-se en una posició ridícula, incòmoda i un pèl perillosa, aguantant amb pols ferm la càmera fins que escoltes el clic.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada