Castellví de Rosanes


A recer del castell de Sant Jaume —el Castellvell de Rosanes que dóna nom al municipi— i fora del seu angle de visió, sorgiren al segle XVIII les primeres cases que originarien el nucli urbà de Castellví de Rosanes.
Al primitiu topònim Castrum Vetulo l'acompanya Rodanes per diferenciar-lo, en la primera part, del Castell de Martorell, i en la segona, de Castellví de la Marca, ja que tots dos territoris pertanyien a la mateixa baronia.
De resultes d'aquelles primeres construccions, el poble ha anat creixent a partir d'una avinguda costeruda que ha anat ramificant en diversos carrers perpendiculars amb habitatges de dos o tres pisos. El resultat és una població poc nombrosa però amb espai suficient per fer-hi vida tranquil·la, en comparació amb altres municipis de la comarca, i amb tots els serveis bàsics a l'abast, a unes passes els uns dels altres.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 3: Expedició N-340 Est
Etapa: GelidaCastellví de Rosanes
10 min   1,8 km   3

← Fotografia original:
4/I/2010 a la 10:35   C

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

El camí que porta al centre del nucli ofereix la possibilitat d'anar a un pàrquing. Aquest pàrquing està sense asfaltar i en el moment d'arribar-hi una munió de gallines pren la prioritat de pas. En el temps d'agafar la càmera i fer la fotografia totes han marxat llevat d'una, que s'entreté xafardejant si hi ha alguna cosa per menjar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada