Ripoll

Sobre el municipi | Població: 11.012 habitants (2008) | Superfície: 73,71 km2
Entitats de població*: El Remei · Els Brucs · La Colònia de Santa Maria
Ripoll · Rocafiguera · Sant Bernabé de les Tenes
26 de febrer de 2010 a les 14:09 | Valoració: CC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Detalls del viatge
Ruta 11: Collada baixa
Número de fotografies: 2
Distància recorreguda: 112,1 km
Temps transcorregut: 1 h i 42 min

Des de Barcelona s'inicia l'onzena ruta del Viatge per Catalunya en direcció a la comarca del Ripollès. La via escollida, la C-17, malgrat que bona part té doble carril, no és tant ampla com hom pot arribar a pensar i té uns revolts que demanen no perdre l'atenció a la carretera.
El tram que va de Vic a Ripoll, per la data de la fotografia en fer aquesta ruta, encara no s'havia desdoblat del tot. L'ocasió esdevé doncs un dels darrers records de la forma sinuosa que agafava abans l'antiga carretera i de les cues puntuals que les obres per fer els dos carrils per banda van originar abans d'acabar l'obra.
Tot i la seva situació allunyada de l'àrea metropolitana i en els temps que corren, tinc la sensació en travessar Ripoll que l'activitat industrial aquí és una constant i els ripollencs són gent que va per feina, que volen aixecar tant el país com els que viuen a la costa o a l'interior pla. Prova d'això és la gran tradició tèxtil i metal·lúrgica arrelada des de fa dècades i que es fa present a mesura que hom avança cap al nord-oest en direcció a Campdevànol. Les grans edificacions en polígons i colònies industrials són testimonis inesborrables d'aquest desenvolupament.
Des de l'entrada del sud, des d'on s'ha fet la fotografia, destaca la presència de diverses superfícies comercials. Això explicaria el missatge subliminar que s'ha colat a la imatge. Fixeu-vos-hi mirant el cartell que hi ha just sobre el cotxe. És una oferta que no té res a veure amb el propi subjecte automòbil: ni es ven ni molt menys es liquida.

* Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)

Llaés es considera una caseria i el castell i l'església que el conformen resten a mans privades. Ordina, com Rama, són veïnats disseminats. Sant Antoni, Sant Bartomeu i Sant Roc són caseries també de caràcter disseminat, fet que dificulta la seva localització.
A més, previsiblement, no tenen cartell.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada