Campdevànol


Hi ha dues maneres de conèixer el municipi de Campdevànol: una, des de la carretera, sense sortir del cotxe, on només es veu tota una línia de cases enmig de diferents colònies industrials que s'intercalen, algunes abandonades, algunes amb vida pròpia més enllà del motiu per les que foren creades. El nucli urbà sembla només un intent d'aprofitar cada metre d'asfalt per posar-hi un petit comerç o una bona excusa d'un banc per seure i contemplar el trànsit que passi en un sentit o un altre. L'altra, girant direcció oest en qualsevol dels carrers que s'entreveuen des de la N-152. No és pas el típic poble dels Pirineus perquè Campdevànol té un aire de modernitat que s'allunya de la tendència que hom li suposa per la seva situació geogràfica. La forta activitat industrial arrelada de fa anys, juntament amb Ripoll, té molt a veure amb aquesta estranya modernitat i dóna com a resultat un contrast únic entre tradició i desenvolupament. Passegeu pels carrers del centre i us n'adonareu.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 11: Collada baixa
Etapa: RipollCampdevànol
21 min   10,3 km   4
26/II/2010 a 14:30   CC


En una ruta posterior, tot just davant de l'església de Sant Cristòfol, un capellà, ajudat per un voluntari, beneeix tot el que li passa davant. Potser la benedicció era per un altre tipus de vehicles. L'home, en un primer moment sorprès, l'acaba beneint. No sap pas tot el que hi ha darrera de la seva benedicció.

2 comentaris:

  1. Enhorabona pel premi companys! Ens hagués agradat felicitar-vos en persona, però amb tanta gent que hi havia a Reus ens va ser impossible!

    Un molt bon bloc el vostre, fresc i original!


    Enric i Cèlia
    www.quadernsdebitacola.com

    ResponElimina
  2. Un bloc molt interessant el vostre. Enhorabona pel premi. M'agradaria compartir algunes fotos vostres al meu bloc si fos possible. Gràcies per avançat, i sort amb el projecte.

    ResponElimina