Campdevànol

Sobre el municipi | Població: 3.051 habitants (2008) | Superfície: 32,62 km2
Entitats de població*: Campdevànol · Colònia Herand · Colònia Pernau · Sant Cristòfol
Sant Llorenç de Campdevànol · Sant Pere d'Auïra · Sant Quintí de Puigrodon
26 de febrer de 2010 a les 14:30 | Valoració: CC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Detalls del viatge
Ruta 11: Collada baixa
Número de fotografies: 4
(2 originals + 2 actualitzacions)
Distància recorreguda: 10,3 km
Temps transcorregut: 21 min

Hi ha dues maneres de conèixer el municipi de Campdevànol: una, des de la carretera, sense sortir del cotxe, on el viatjant de pas veurà tota una línia de cases enmig de diferents colònies industrials que s'intercalen, algunes abandonades, algunes amb vida pròpia més enllà del motiu per les que foren creades. Li semblarà llavors que el nucli urbà és només un intent d'aprofitar cada metre d'asfalt per posar-hi un petit comerç o una bona excusa d'un banc per seure i contemplar el trànsit que passi en un sentit o un altre. L'altra, girant direcció oest en qualsevol dels carrers que s'entreveuen des de la N-152. No espereu trobar el típic poble dels Pirineus perquè Campdevànol té un aire de modernitat que s'allunya de la tendència que hom li suposa per la seva situació geogràfica. La forta activitat industrial arrelada de fa anys, juntament amb Ripoll, té molt a veure amb aquesta estranya modernitat que comentava abans i que dóna com a resultat un contrast únic entre tradició i desenvolupament. Passeugeu pels carrers del centre i us n'adonareu.
En una ruta posterior a la "collada baixa", tot just davant de l'església de Sant Cristòfol, un capellà, ajudat per un voluntari, beneeix tots els vehicles que per allà hi passen. No perdo l'ocasió per colar-m'hi. L'home, en un primer moment sorprès, acaba beneint el vehicle. No sap pas tot el que acaba de beneir, però espero que sigui un bon auguri per aquest projecte.

* Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)

La Creu, o la Creu de Campdevànol, és un barri.

2 comentaris:

 1. Enhorabona pel premi companys! Ens hagués agradat felicitar-vos en persona, però amb tanta gent que hi havia a Reus ens va ser impossible!

  Un molt bon bloc el vostre, fresc i original!


  Enric i Cèlia
  www.quadernsdebitacola.com

  ResponElimina
 2. Un bloc molt interessant el vostre. Enhorabona pel premi. M'agradaria compartir algunes fotos vostres al meu bloc si fos possible. Gràcies per avançat, i sort amb el projecte.

  ResponElimina