11. Collada baixa

Si no veus la ruta amb claredat, clica sobre la imatge per descarregar-la
Longitud: 186,4 quilòmetres
Temps: 4 hores i 22 minuts
Visitades 13 entitats de població
de 6 municipis:
Ripoll
Campdevànol
Ribes de Freser
Campelles
El Baell (Campelles)
Ventolà (Ribes de Freser)
Planoles
Nevà (Toses)
Planès (Planoles)
Fornells de la Muntanya (Toses)
Toses
L'onzena ruta del Viatge per Catalunya està dedicada a la collada de Toses, ruta coneguda per la gent del Ripollès i la Baixa Cerdanya perquè és la via que uneix les dues comarques. També la saben aquells que, venint de la costa, no volen pagar el túnel del Cadí i utilitzen aquesta carretera alternativa.
En aquesta ocasió, el viatjant descobrirà un camí que potser no coneixia abans, i que comença a partir de Planès en direcció oest. Aquesta part és la que acaba batejant la ruta amb el nom de collada baixa, ja que no s'enfila tant amunt com la collada de Toses original i es desvia de la carretera N-260 per circular per una altra veïnal en paral·lel a la via de tren de la línia Barcelona-Puigcerdà.
També es pot observar que les fotografies estan farcides de muntanya, i en alguna fins i tot s'hi pot veure algun rastre de neu. Això és degut a que aquesta zona es troba al bell mig dels Pirineus, i explica perquè apareixen tants revolts en el mapa.

Nota: La ruta indica que s'han visitat 13 entitats de població però a la llista només apareixen 11 enllaços. Les que manquen, tot i que en podeu trobar les fotografies, s'han descartat seguint els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada