Amer

Sobre el municipi | Població: 2.270 habitants (2008) | Superfície: 40,48 km2
Entitats de població*: Amer · Lloret Salvatge · Sant Climent d'Amer
30 de gener de 2010 a les 16:49 | Valoració: CC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Detalls del viatge
Ruta 10: Això és la selva!
Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 3,5 km
Temps transcorregut: 8 min

La progressiva desaparició del Sol coincideix casualment amb el límit septentrional de la Selva i amb la finalització d'aquesta desena ruta, tot plegat, en el municipi d'Amer.
De lluny estant sembla que el camí s'acaba, degut les muntanyes que es dibuixen al final del terme municipal i que fan de frontera de la comarca. Però si només seguís en línia recta, per la carretera C-63, per resoldre el dubte, em perdria tot el que amaga el nucli urbà, especialment a l'oest d'aquesta via de comunicació. Em refereixo, per exemple, església de Santa Maria, a la plaça del monestir, i, especialment, aquesta idea tant genial de convertir una antiga estació de tren -o carrilet- en el punt d'informació del municipi i parada de l'anomenada "via verda" entre Olot i Girona.
La fotografia realitzada, en aquesta ocasió, se situa al bell mig del nucli, on dins el cartell pot llegir-se el lema "un futur amb història". Em permetreu, donada la seva singularitat, fugir del clàssic cartell d'entrada al nucli urbà. Si observeu atentament, descobrireu un altre tresor amagat d'Amer i que gairebé oblido: la menció a la seva plaça porxada. Una altra joia arquitectònica.
_
Sant Climent d'Amer
30 de gener de 2010 a les 16:49 | Valoració: CC
Detalls del viatge
Ruta 10: Això és la selva!
Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 9,3 km
Temps transcorregut: 17 min

Just abans de trobar la primera vorera que indica l'inici del nucli urbà d'Amer, venint del sud, un senyal a la dreta indica el camí a seguir per arribar a Sant Climent d'Amer. El que no diu és que el gir que cal realitzar demana una reducció de velocitat i un angle de gir ambdós considerables. Novament hom troba una certa ambigüitat en la denominació d'aquesta entitat de població, entre veïnat o poble. El que sí que queda clar és el seu caràcter dispers i disseminat que té el seu punt de trobada en l'antiga casa parroquial. No he sigut capaç de trobar el cartell que presenti aquest poble, però no descarto tornar a intentar trobar-lo en una propera ruta.

* Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)

Totes aquestes entitats de població són considerades veïnats llevat de Solivent que és una urbanització.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada