La Cellera de Ter


Quan les Guilleries acaben en el seu vessat nord-est i els cims deixen pas a una superfície més planera, la Cellera de Ter apareix acompanyant el riu Ter al seu pas per la desembocadura de la riera d'Osor.
El carrer del doctor Codina vertebra el nucli urbà. Permet una mirada alternativa a la que la carretera C-63 ofereix com a variant a aquells que no s'han d'aturar perquè van a un altre lloc. El mateix carrer permet aparcar el cotxe i aprofitar per fer una petita passejada aprofitant l'avinentesa.
Les muntanyes s'enduen bona part del terme municipal. Entre elles, Sant Gregori i Puigdefrou, l'una darrera l'altra, es converteixen en vigilants permanents del dia a dia dels seus habitants. Per altra banda, allà on el terreny és més planer, la riquesa en aigua ha portat la fertilitat a les seves terres, donant l'oportunitat a les distintes generacions d'establir-s'hi.
La història li ha reservat a la Cellera una relació propera amb el municipi veí d'Anglès, perquè durant molt temps foren un sol municipi. Ara el poble gira la mirada econòmica cap a Girona, que té a poc més de vint quilòmetres, a través de la carretera N-141, per seguir creixent.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 10: Això és la selva!
Etapa: AnglèsLa Cellera de Ter
5 min   1,5 km   2

← Fotografia original:
30/I/2010 a 16:24   C

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada