Anglès

30 de gener de 2010 a les 16:19 | Valoració: CC |
Clica sobre la fotografia per veure-la ampliada |
Sobre el municipi -
Població: 5.446 habitants (2008)
Superfície: 16,31 km2
Entitats de població: 6

Detalls del viatge
10. Això és la selva!

Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 4,5 km
Temps transcorregut: 8 min
Pels que no coneixeu Anglès heu de saber que aquest topònim no es pot relacionar en absolut amb el gentilici d'Anglaterra -malgrat que hom tingui la temptació de fer-ho- sinó que el seu origen es deu, probablement, als meandres que forma el riu Ter al seu pas pel terme municipal. Aquesta relació d'"angles" és la que hauria derivat del segle IX, on aquest municipi era anomenat Anglensis.
Els anglesencs -no pas anglesos- es troben en una cruïlla força peculiar: de nord a sud amb la C-63 com a via principal de comunicació, per l'est la N-141e l'apropa molt a Girona, amb permís de Bescanó, i a l'altra banda, a l'oest, una sinuosa carretera GI-542 tempta el viatger a visitar Osor i el mediàtic Sant Hilari Sacalm. La situació de la fotografia que veieu es troba una mica a mig camí de totes aquestes possibles direccions, al nord del nucli urbà, amb un volum de trànsit força considerable que converteix la situació de vehicle, aturat en un tros barreja d'asfalt antic vegetació espontània, en una anècdota de la rutina diària que hom veu per aquest tram i que al cap d'un instant queda esborrada.
No em puc estar de recomanar-vos els jardins de Can Cendra, on els amants del noucentisme queden gratament satisfets de fer-hi una passejada tot observant-ne els detalls i els acabats d'aquest espai.

Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)

La Farga, Pla d'Amunt i Pla d'Avall són veïnats mentre que Cuc -o el Cuc- és considerat indistintament tant un barri com un veïnat.
En el cas de les Mines del Sant Pare, l'enciclopèdia el considera únicament un nucli, si bé el topònim s'adiu amb la funció que feia al municipi ja que s'hi troben els antics magatzems de la companyia i les cases dels miners i dels dirigents de l’empresa que explotava les mines. Ara es troba en ruïnes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada