Aguilar de Segarra


Pot semblar una contradicció però el poble d'Aguilar de Segarra dóna la benvinguda al Bages des de l'oest de la comarca. Més enllà d'aquesta anècdota toponímica —compartida, per exemple, amb Bellcaire d'Urgell o la Guàrdia de Noguera— la relació històrica d'aquest municipi amb la comarca de la Segarra, compartint vies de comunicació i rutes comercials, és innegable. De fet, a partir d'aquí el paisatge canvia gradualment, abandonant la plana segarrenca per donar pas a un puig rere l'altre. Enmig s'alça un laberint de carreteres secundàries que els rodeja i que connecten els diferents pobles del voltant.
Aquest desordre geogràfic també es veu reflectit en la manera com la població s'ha escampat pel terme. A part dels barris de l'estació i del raval, els habitants d'Aguilar de Segarra s'han dispersat en nombroses masies ,algunes amb capella pròpia. Prenen com a referència l'església parroquial de Sant Miquel, pubilla de la de Sant Andreu que és originària probablement del segle X i de la en queden algunes parets.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 14: Neu al Bages?
Etapa: Sant Pere SallavineraAguilar de Segarra
7 min   2,1 km   2

← Fotografia original:
11/III/2010 a la 13:19   CC

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

2 comentaris:

  1. Conec Les Coromines, on un bon amic hi té una casa: un bon lloc per descansar, passejar, gaudir...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord amb el teu comentari, Alexandre. Des de les Coromines sembla que el temps passi a un altre ritme, però ja ho explicarem quan publiquem l'article de la nostra visita en aquesta caseria.

      Elimina