Després dels Premis Blocs Catalunya 2012


Hem guanyat... heu guanyat!
El Viatge per Catalunya és el millor blog professional de la categoria de turisme i viatges a la cinquena edició dels Premis Blocs Catalunya que organitza STIC.cat.
Més enllà del guardó, aquest premi és la consecució d'una gran fita que, des dels inicis de la creació d'aquest blog, era desitjat assolir algun dia.
Descoberta l'existència d'aquests premis, i de la institució que hi havia al darrera, el repte sempre fou arribar-hi.
Es va dissenyar de nou el blog, de dalt a baix, per tal que el visitant el trobés atractiu i dinàmic, es va omplir d'entrades i de nou contingut, afegint-hi noves seccions demanades pels lectors —com el cercador de pobles, que tant heu agraït— i s'ha anat animant tot aquest temps a les xarxes socials per donar-lo a conèixer. Doncs bé, l'hora de la veritat arribà el passat 5 d'octubre i no us podeu ni imaginar l'alegria que aquest desig, convertit en un llarg camí que ens ha portat més dos anys de fer, hagi esdevingut una realitat en escoltar el nom d'aquest blog pronunciat com a guanyador.
Viatge per Catalunya és una realitat, però només des de dins, fent aquesta tasca invisible de catalogació, planificació i viatges, estudiant cada entitat de població que forma aquest territori i fotografiant-la, sinó pel suport que trobat dia rere dia en aquella gent que descobreix aquest projecte, se sorprèn, somriu i al final troba que és un idea original. Potser després compta quants pobles hi ha a Catalunya i creu que són molts i potser és una tasca massa gran. Llavors surt publicada la foto del dia o una crònica d'un poble visitat i aquesta mateixa gent veu que el projecte encara segueix viu, i que el cotxe encara aguanta.

A la il·lusió pel premi al blog, cal recordar els finalistes de la nostra categoria, que han fet una feina excel·lent i de gran qualitat, com Deviatge.cat, a qui el Viatge per Catalunya pren el relleu del 2011, Cafè irlandès, Catalans pel món i els demediterráning.com, amb qui ja hi ha hagut algun contacte virtual i a qui animem a seguir endavant en la seva aventura empresarial.
Aprofitant l'entrada del blog, cal destacar alguns blogs més dels que han resultat guanyadors. El primer, Quaderns de bitàcola, guanyador de la categoria de turisme i viatge però com a blog personal. En segon lloc, la pasta per als catalans, de l'Antonella, com a millor blog de cuina, i veient les reaccions a la xarxa, ha estat la triomfadora de la gala a posteriori a nivell mediàtic, per un nom tan reivindicatiu com pel descobriment de les infinites possibilitats que hom pot fer amb aquest aliment a través de les seves receptes.
Després, a Martí Gironell, en el seu any a Món Sant Benet, cal reconéixer la delícia literària del seu blog així com el seu caràcter sempre pacient i proper amb tots els que hi vàrem conversar després del lliurament de premis. Dos més per acabar: els nois de Paella de Bits que, amb l'entusiasme amb que van recollir el premi i la feina que fan al seu blog, de ben segur que s'acabaran menjant el món, encara que sigui virtual, i l'incombustible Josep Baiges i el seu Món de Reus, que es va endur l'ovació més sonora dels assistents a la gala.
Podeu consultar la llista de tots els guanyadors al web d'STIC.cat.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per la menció i felicitats pel premi!

    ResponElimina
  2. Una gran idea sempre te premi, i si és original més encara! Un bloc amb una idea tan bona com la vostra havia de guanyar el Premi bloc sí o sí. Enhorabona!

    Us anirem seguint per per arreu que aneu i qui sap si algun dia coincidim en algun poble.

    Sort hem tingut que estàveu inscrits a l'apartat de "Turisme i viatges" professional i no de personal! ;-)

    Gràcies per la menció!

    ResponElimina