Planès


La variant de poc més de quatre-cents metres que uneix les carreteres GIV-4016 i N-260, si bé va aconseguir desviar el trànsit pel nucli urbà de Planès, també en va amagar la seva vista als vehicles que van de pas per enfilar la "collada baixa", ja que els carrers, com l'esmentada variant, fan una baixada considerable.
Tot i que només forma part de Planoles des de finals dels anys seixanta, la proximitat geogràfica i fonètica dels dos pobles els ha acabant unint en un municipi i confonent als forasters. També la tendència a l'aparició de nous allotjaments de vacances rurals.
Tants aires de modernització tenen una excepció a Planès, l'església dedicada a Sant Marcel. Una edificació genuïnament romànica que, per grandària i ubicació, no és gaire coneguda, però no per això, singular. El campanar de dos ulls s'aixeca només a uns pocs metres degut a la planta semicircular baixa que fa de base. Romànic de butxaca per turistes sense pressa i una bona porta d'entrada a les primeres cases del poble.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 11: Collada baixa
Etapa: NevàPlanès
24 min   8,1 km   1
26/II/2010 a 16:27   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada