Castellgalí


Des de la carretera C-55 Castellgalí no capta l'atenció del viatger. Sembla que les quatre cases descuidades arran de l'asfalt romanguin allà per fer reduir la velocitat a cinquanta quilòmetres per hora a tothom que hi circuli.
Tot i això la vila de Castellgalí no ha aprofitat aquesta important via de comunicació per eixamplar-se. Conserva el seu antic nucli urbà, fet de pedra enmig de carrers estrets, que ja existia abans del desenvolupament de totes aquestes noves infraestructures i que manté la seva independència entre els dos grans municipis que l'envolten, Manresa i Sant Vicenç de Castellet.
Fins i tot conserva aquest encant respecte la urbanització de Mas Planoi —que forma part del municipi i supera la vila en població— a través dels vestigis que la seva mil·lenària història li ha deixat. En són un bon exemple, per una banda, les ruïnes de l'antic castell que en el seu moment d'esplendor mirava amb aires de superioritat el riu Cardener, i per l'altra, el museu arqueològic de la vila, a la Casa Amigant, que des de l'any 1991 ofereix un viatge en el temps abans que el creixement residencial i industrial s'apropiés del municipi.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 14: Neu al Bages?
Etapa: Sant Joan de VilatorradaCastellgalí
18 min   14,2 km   2

← Fotografia original:
11/III/2010 a 15:13   CC

La fotografia de l'inici correspon a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada