El Viatge per Catalunya fa una aturada especial per descobrir als seus seguidors una proposta enoturística i cultural de la mà dels amfitrions de la masia de Can Macià —situada al municipi d'Òdena— i l'agència de comunicació ALPACA, a qui agraïm des d'aquí la seva invitació a la preestrena que va tenir lloc el 26 de juny de 2013.
La Vetllada tradicional a la masia de Can Macià es un producte turístic i exclusiu de les caves Bohigas que té per objectiu gaudir d'una experiència única descobrint les arrels culturals i tradicionals catalanes. Comença per una visita a la masia del segle XIII, continua per les seves caves del segle XVI i el celler, acompanyat d'un petit tast d'alguns del productes acabats. Completa el tast un bon sopar al restaurant Cal Ble, ubicat a la mateixa finca. La vetllada finalitza gaudint amb un espectacle en viu de música i danses tradicionals catalanes.
La masia de Can Macià s'amaga molt a prop de la sortida 557 de l'autovia A-2. La presència de ceps indica l'arribada a la masia de Can Macià, escenari on es desenvolupa tota la vetllada.
La casa pairal
A través d'una visita guiada, els amants de la història anònima de Catalunya poden fer-se una idea aproximada de la vida quotidiana de les diferents famílies que han passat per aquesta masia. Els estris i el mobiliari original de cada època queden exposats en cada habitació omplint parets i taules i no amaguen res: des dels dormitoris privats fins a la cuina, passant pel menjador, cada racó revela costums arcaics i tradicions arrelades. S'acompanya d'una explicació extensa i precisa que mescla el dia a dia amb alguna xafarderia o anècdota de segles enrere que poden sorprendre a més d'un.
A l'exterior de la casa pairal, el conjunt arquitectònic es compon també d'una era, un estany, una capella i fins i tot un molí de vent. El passeig esdevé força agradable, especialment si coincideix amb la posta de sol durant els mesos de primavera i estiu.
El celler i les Caves Bohigas
El sopar
Molt recomanable l'assortit d'embotits amb la combinació de les diferents varietats de pa i també el fricandó, fet amb aquell punt on el ganivet gairebé no ha de fer força per fer-ne els talls.
Les danses tradicionals
No s'estan de res, van vestits amb la intenció de reflectir una època pretèrita prou llunyana per no haver-la viscut en persona. Ofereixen un repertori que inclou temes de diferents comarques que componen el país. Cada ball és introduït solemnement: primer els músics, formats en "cobla" reduïda. Són polivalents, ja que canvien d'instrument segons la peça a tocar. Després la dansa que es veurà a l'escenari, explicant-ne la raó de ser quan era ballada. Per un moment l'atenció en l'espectacle aconsegueix portar la ment a un altre segle i oblidar el temps present. Vigileu, per això, que una d'aquestes no us agafin com a voluntari per ballar a l'esbart!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada