Olesa de Montserrat


Amb permís compartit de la vila d'Esparreguera i la ciutat de Cervera, la vila d'Olesa de Montserrat és coneguda arreu per la seva Passió, una representació de caràcter religiós que amb el temps s'ha convertit en un esdeveniment teatral de molta anomenada i que dura uns quants mesos. Hi ha escrits que daten aquesta obra al segle XVI i ha estat premiada amb la Creu de Sant Jordi l'any 2002. Arran del tràgic incendi de l'antic teatre principal, a finals dels anys vuitanta, el nou teatre duu el nom de la Passió, i és tant immens com la importància que li dóna la població a aquest esdeveniment.
En paral·lel a aquesta cita anual, Olesa de Montserrat ha desenvolupat des de sempre una activitat econòmica important, aprofitant la força hidràulica que li proporcionava el riu Llobregat. La indústria tèxtil, com a tota la zona, tingué un pes notable per als olesans, fins a la crisi dels anys setanta. No obstant això, lluny d'estancar-se, la vila ha sabut reciclar-se desenvolupant altres sectors de la producció com, per exemple, el químic, el metal·lúrgic o l'alimentació.
Menys coneguda és potser la seva producció d'oli, al què atribueixen qualitats saludables. Deu ser la passió que s'encomana als olesans, ja que les glaçades de l'any 1956 minvaren molt la quantitat d'oliveres, però no totes, i encara avui en dia se'n pot trobar.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 15: Pelegrinatge
Etapa: AbreraOlesa de Montserrat
21 min   12,9 km   2
21/III/2010 a les 16:11   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada