Monestir de Montserrat


Aquest blog es queda petit per parlar d'un dels símbols més importants de Catalunya. En efecte, el monestir de Montserrat, d'orde benedictí, té una rellevància històrica molt important al llarg del temps, com el massís muntanyós que l'acull, que presenta una fesomia insòlita i inconfusible que atreu a turistes de tot arreu.
El monestir esdevé per si sol una entitat de població habitada per unes quantes desenes de monjos que cuiden i custodien aquest patrimoni de valor incalculable, no només per l'exterior sinó pel que s'hi pot trobar dins. Amb un passat de més de mil anys, n'ha viscut de tots colors, però sempre ha estat present en la vida de la societat catalana tots aquests segles.
El culte a la Mare de Déu de Montserrat, la "moreneta", és també la figura cabdal que mou a devots i curiosos a pujar fins al monestir. Pelegrins, trobadors i gent de pas li han atribuït una infinitat de miracles i aquesta fama s'ha estès per tot el continent europeu i més enllà. No menys important és l'escolania de veus blanques, amb el seu cor de nens que canten diàriament música Sacra i coral i que ha adquirit prestigi a nivell internacional.


Detalls del Viatge

Monestir
Ruta 15: Pelegrinatge
Etapa: Olesa de MontserratMonestir de Montserrat
49 min   29 km   2
21/III/2010 a les 17:00   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada